söndag 5 januari 2020

ATTACKEN MOT IRANS HÖGSTE GENERAL...

Vita Huset påstod att Iran hade sina drönare uppe för att skjuta ner Israels presidentplan som hade sin flygrutt nära Irak. Och därav anledningen att man attackerade och döda Irans högste general som var på besökte irantrogna irakier.

Vad många protesterar emot är först tar Trump och ogiltigförklarar det skrivna antikärnavtalet med Iran. Vilket gör att dom inte har skrivna regler följa, utan blir hängande och öppna för republikanska politiska påtryckningar som passar republikanerna då det tjänar dom.
Sen om Iran följer republikanernas manipulation återstår att se, för tyvärr är trenden att vi utländska hot mot USA förblir sittande president kvar. Och den labila beteende i republikansk anda kommer då att fortsätta, tyvärr.

Vad som glöms bort är att den explosiva militära konflikt drabbar tredje part, IRAK. Och därmed kan det bli motsatt verkan för dom irantrogna irakier i Irak. Iraks ledning hade inget med Irans högsta generals dödliga aggressiva beteende i Syrien. Med tanke på att Mellanöstern består av 1000 skilda klaner och olika befolkningsgrupper gör det hela mer komplex. Det har pågått närmare över 20 år krigskonflikter och terror mot civilbefolkningen i Mellanöstern, som håller flyktingströmmarna levande. Varken Mellanöstern eller Europa tjänar ekonomiskt eller miljömässigt på denna långa militära konflikt egotrippade landsledare för idag.


Tro mig svartsjuk på Trump är jag inte. Med tanke på att nu har personal från ryska Sberbank flugit till Mar-A-Lago och tagit det i besiktning för obetalt lån. Och ryska VTB inte kunnat betala Deutschebank det lån han stod som borgenär för, så han har tagit fastigheterna i Irland och Skottland. Men inga av fastigheterna täcker ekonomiskt skulderna eftersom skuldräntan är antagligen skyhög, för dom år inte Donald Trump gjort några avbetalningar på banklånen.

Synen på USA med republikansk president är definitivt förändrats fast inte till något positivt, utan mer realistiskt vad republikanerna står för.

Kommande veckor kommer att bli intressanta hur senatsförhören avlöper och hur republikanerna reagerar på nya fakta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar