tisdag 19 december 2017

FÖRLUST MED OLIGARKAFFÄR...


En brittisk företag investerade cirka 500 miljoner USA dollar i en kritisk statlig rysk kolgruva. Efter ett tag utbröt den en maktstrid mellan den sibiriska oligarken och brittiska investeraren. Brittiska företagaren kräver tillbaka 500 miljoner USA dollar för olagligt fientligt övertagande.

Men förgäves, så vinner den sibiriska oligarken över utländska investerare i alla lägen även om oligarken som gjort kriminellt fel.


Alltså dom vill Europa ska investera i ryska oligarkers företag och säger lita på oss. Då vi väl investerar i dom ryska bolagen dränerar dom våra företag och om vi skulle mot förmodan köpa fastigheter eller starta bolag i Ryssland kommer som ett aggressivt brev på ryska posten ett fientligt övertagande. Då pratar vi inte om amerikanska investerare utan EUROPEISKA dom gör detta emot.

Okej, vi lovat förut men inte genomfört vissa projekt. Det kan nog ha varit klokt beslut i och med det gigantiska stora korrupta bygget Putin och han kompisar byggt upp genom åren. Dom har faktiskt skjutit sig själva i foten med fortsätta det som med sunt ekonomiskt tänkande om våra företag stoppat oss från fördjupade affärsrelationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar