onsdag 6 december 2017

ISRAEL vs PALESTINA KONFLIKTEN...


Att Donald Trump fattar beslut att genomföra ett gammalt beslut ingen annan president har fattat borde har sänt varningsklockor, tycker  man.

USA har en rad gamla beslut som inte genomförts av starka orsaker och av att det är för komplexa från annans inblandning. Detta var Israel-Palestina konflikten. Med att Israel är i stark minoritet i arabvärlden ses det som en förolämpning om dom skulle dominera arabvärlden.

DOM SOM FÖRDÖMER:    Att Iran och Saudiarabien fördömer Trumps agerande förstår jag på ett sätt men sen har man insikten vad dom gör med Jemen och ha sina konflikter och politiska konflikter i annat land, då faller deras fördömanden lite platt.

INSIKT : Då gamla beslut inte verkställs då borde yngre politiker inse att det finns en stark orsak till det. I och med att det finns så många olika folkgrupper och religioner i Mellanöstern så blir saken också betydligt mer komplex och konfliktfylld. Vilket kan få för enskilt involverad land få negativa effekter som kostar långt mer än man önskar. I detta fall kan man endast komma in som debattledare men beslut måste göras av länderna i Mellanöstern för att det ska bli  mer permanenta beslut som håller även för befolkningens del.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar