söndag 31 december 2017

IRAN...


Då man ser det som nu sker i Iran utifrån och ser dom bränner och förstör byggnader som dom sen kommer att behöva är det slöseri med pengar. Men samtidigt förstår jag deras frustration att styra av 10% av befolkningen utifrån dom 10% tycker passar dom och tro att 90% av resten av befolkningen ska stillatigande godkänna alla beslut.

Det är inte hållbart i längden. Och jag ser det som en fingervisning om Syrien. Men där har vi ryska oligarker som börjar alltmer ta över Syrien. Så där är majoriteten chanslösa mot minoriteten som har rysk oligarkisk backup med alla dom negativa konsekvenser det innebär för landets ekonomi.

Sen har nu Irans nuvarande regering lovat Ryssland att stödja dom i Syrien oavsett kostnader. Samtidigt som Ryssland ökar Irans försvarskostnader så på det sättet dränerar Irans statskassa ,så gör man affärer med dom och med hjälp Rosatom bygger fler kärnkraftsverk i ett land som har  ofta återkommande jordbävningar.

Så Iran har fler allvarliga problem än den stora delen av befolkning som protesterar mot Irans nuvarande styrning och politik. Och då ur politisk och ekonomisk strategisk synvinkel skulle det bli positivare resultat med en politisk opposition från den 90% av befolkningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar