söndag 8 april 2018

MAKTKAMP I RYSSLAND...


Det pågår tydligen en maktkamp som är arrangerad av Vladimir Putin själv. Men det är 4 stycken oligarker som också har företag som gör affärer med andra länder, Igor Setjin koncernchef för Rosneft,  Alisjer Usmanov  grundare & ägare USM Holdings och Metalloinvest, Arkadij Rotenberg grundare av Stoygazmontazj, Vladimir Potanin ordförande i Interros. 

Av dessa herrar oligarker är det bara Setjin som bor i Ryssland. Setjin håller sig nära Vladimir Putin hans välgörare. Setjin beskrivs som en förvuxen baby, men en dödlig sådan, som ställer till problem för den som inte följer hans minsta lilla önskan och nyck. Vilket nu 2018 blir en politisk kvarnsten om halsen på den politiska eliten men även för den affärselit som nu oligarkerna kallar sig i Ryssland. Nu då det rensas upp i avskrädes träsket i Ryssland bland dom korrupta oligarkerna så blir dom till uthungrade galna vargar och kastar sig över dom tillgångar som frigörs då Putin konfiskerar stulna tillgångar och planerar tillföra statens kassa mer pengar på dom akuta projekt som fuktskadade sjukhusbyggnader runt om i Ryssland, eftersatta vägar som inte klarar krav från internationella långtradare och att inte utländska investerare och företagare inte ska bli ekonomiskt utpressade i Ryssland av alla kriminella gäng som nu fritt härjar i olika delar av Ryssland.

Så det är en kaotisk maktkamp av ren galenskap av åldriga gamla gubbar och som svårt att inse när dom kan göra värdig sorti och skona sina barn värre konsekvenser än dom själva får.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar