torsdag 12 april 2018

SYRIEN KRIGET...


Om man tänker tillbaka i tiden då det gäller Syrien så började det hela med att sunnitiska soldater inte ville följa al-Assads order och döda sunnitiska delar av befolkningen. Och då dom inte gjorde det så satte dom i fängelse och torterades. Efter en viss tid med tortyr släpptes dom lös samtidigt som Husseins militär släpptes lös ur fängelse i Irak. Starten av DAESH med började alltså med 2 generaler och 4 soldater ur Husseins  men även lika ur al-Assads militär.

Tydligen lärde sig al-Assad inget från vad dom sunnitiska militären talade om. För i grunden ville dom inte göra skillnad på folkgrupperna för dom visste vad det kunde åstadkomma för mer permanenta konflikter i Mellanöstern som var svårsläckta.

Men att nu al-Assad och Putin och Jared Kushner har bestämt sig för att skapa permanenta konfliktzoner i olika delar av Mellanöstern gör det mindre intressant att som investerare vilja investera i konfliktzoner med extremister.
Då det gäller Kushner och hans djupa förbindelse med Israel som nu agerar mot Palestina med stöd av Trump. Man ska inte blanda in familjeband som att Kushner judendom med deras politiska åsikter från en israelisk synvinkel.

Sen att Putin nu flyttar om sina fartyg i Svarta Havet för att lättare kunna skjuta övriga länders missiler som vill med vapen bestraffa al-Assad för använda gasbomber mot obeväpnad befolkning. Då undrar man vilken människosyn har Kreml och samtidigt säga sig vara tolerant mot andra religioner än rysk ortodoxa tron sträcker bara inom Rysslands gränser men tillåts skapa helvete i andra länder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar