lördag 21 april 2018

MAKTKAMPEN OM MELLANÖSTERN...


Vi vet alla vid detta laget att det pågår nu en maktkamp om kontrollen över Mellanöstern. Det är USA mot RYSSLAND som strider som överspelsjuka tjädertuppar.

Då man synar varje land vad dom egentligen har att komma med är det väldigt ensidigt och dränerande.



Ryssarna skallrar med sina kärnvapenmissiler, kärnvapen bestyckade ubåtar och hangarfartyg då tror dom att vi är superrädd för det rytande snörvlande ryska ettriga björnkräket.  Nu har världen fått mer muskler och intelligens och inser dom ryter spottar och fräser som radioaktiva bittermandlar.

Och har man bara kvinnliga och manliga ja-sägare runt om sig kan man bli väldigt snabbt bli uttråkad och fatta helt och hållet galna och improduktiva beslut utifrån dränerande oligarkisk synvinkel. Och är man mitt in i den sinnessjuka världen dom ryska oligarkerna lever inser man dom kan inte se hur destruktiva och hotande mot världshandeln dom egentligen är.


Trump en man som gillar då omgivningen har skarpa konflikter runt om sig i sitt privata affärsimperium med sina polare som har samma livsrutin som Donald , blir nu republikanernas verkliga ansikte utåt mot världen hur dom som politiker och företagare tänker och anser sig ha rätten till.


Medans vi miljömedvetna väntar tålmodigt på att Putin och Trump ska vakna upp och aktivt börja gemensamt börja samarbeta för att bekämpa terroristerna och sen ta itu med att påbörja införa verkliga miljövänliga produkter på sina produkt agendor. Särskilt tänker jag på Ryssland med sina flera radioaktiva zoner och förgiftade zoner som påverkar människors hälsa i negativ riktning medans oligarkerna är mer fokuserade på tömma statskassan till sin utländska bankkonton.

Att få som ryska bilister mellan varven får möta såna här kärnvapenbestyckade missiler på ryska vägar då man för sina större vapen längs dom ryska vägarna snabbare. Fast nån hög vägstandard har ju inte dom ryska vägarna.

Fast om man som elitpolitiker också äger företag som tillverkar vapen som missiler, militärklassade skjutvapen, ubåtar, flygplan och fartygsproducenter så ligger miljön långt ner på prioriteringslistan. Men med krig och konflikter så blir det ju klirr i kassan för dom men betalningen får vi övriga ta och kommande generationer. Och tyvärr har pengar en starkare röst än folkets röst i statliga ekonomiska politiska sektorn.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar