måndag 2 april 2018

RYSSLAND & TURKIET RELATIONEN...


Samtidigt som man skulle vilja sätta sig och tända en pipa då man tänker på Ryssland&Turkiet relationen, så inser fasen tjäran på tänderna, nej tack.

Så istället tänker jag alltså Putin och Erdogan med 2 helt olika syn på Syrien. Men nu Erdogan ska ha ryskt byggt kärnkraftverk och rysk gas och gasledning genom Turkiet till syd Europa. Han bakar in sig i samma beroende position som Donald Trump. Alltså hur många fler ska ställa sig i beroende ställning till Vladimir Putin. Han må vara söt och sexig men han har en för gammal insnöad obstinat inställning hur man gör hederliga affärer, det har hela det ryska oligark kollektivet kan man lugnt säga. Även den yngre generationen oligarker, dom lever verkligen i fablernas värld. Men det kan man inte dom skulden för utan deras föräldrar är dom som har förvridit sina barns hjärnor. Gamla vuxna oligarker har redan ohederlig förkalkad hjärna, så nåt positiv förändring kan man direkt inte förvänta sig att dom kan visa något intelligent beteende av inse verkligheten av vad det oligarkiska kollektivet gjort med landet Ryssland.

Erdogan har sin egen agenda som han nu tror han kan köra som NATO land dessutom som Turkiet är. Och att han ostraffat kan fortsätta massmörda kurder i norra Syrien och Irak. Men medbrottslingarna Putin och al-Assad måste ju läggas till Erdogans brott som nu begås , så visst ansvar har dom för vad som sker i Syrien. Sen i Irak vad som sker i norra Irak med kurderna måste ju Iraks regering stå till svars för.

Ryssland är verkligen en komplex partner med extremt vassa hälsofarliga taggar, det  tror jag inte Erdogan inser. Han lever i sin egen lilla värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar