måndag 9 juli 2018

DYRT VARA NÄTBEDRAGARE...

Såg doktor Phil show från USA, där man pratade om dagens nätbedragare som nu gått globalt. 

Det var en man som fick kontakt med en ung kvinna som ganska snabbt i ett kontakt forum som började be om pengar. Det visade sig med hjälp av duktiga IT-kunniga att området man mailade ifrån var Förenade Arab Emiraten och Nigeria. Och att dagens bedragare som vill man skickar pengar till olika organisationer och företag i Nigeria. Men man har täckmantlar, ett högteknologiskt IT-system som kan använda andra människors bilder, även utnyttjar man kändisar och nu senast kungligheter till och med från Saudiarabien.

Detta högteknologiska system kostar att ha operativt  50 000 USA dollar i månaden. Det innebär att man måste sköta denna bedrägeriverksamhet  som ett företag med anställd personal som är extremt billig i drift och utan förmåga till känslor, ha lätt för att begå brott.

Jag är förundrad sammankopplingen Nigeria - Förenade Arab Emiraten. Vi vet ju att många kändisar och kungligheter har startat hjälp organisationer i en rad olika länder. Men sammanfattningsvis så ber bedragare och andra kändisar liksom kungligheter om bidrag för pengar till barnhem i Nigeria till olika människors bankkonton runt om i världen för sen slutligen hamna på nigerianskt bankkonto. Det blir en gigantisk röra som alla ber om bidrag som har anknytning till NIGERIA eller med mail från Förenade Arab Emiraten. Då pengarna går till nåt helt annat än nödställda.

Det har som blivit ett nedsolkat område med hjälporganisationer om det inte går igenom FN, Röda Korset eller FN:s barnbyar med FN:s bankkonto. Men även där förekommer förskingring i och med att man måste betala mutor för att få fram hjälp till nödställda. Så även här förskingras det pengar i nödställda namn.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar