måndag 16 mars 2020

BEGRÄNSA SVENSK SMITTSPRIDNING...

Då nu svenskar kommer hem från dom länder med smittan finns och en del som visar att dom har smittan. Helt automatiskt kommer dom ju fara och handla på matvarubutik och apotek, exakt dom produkter dom vill ha. 

Då kommer min fråga har dom personerna som är smittade meddelat myndigheterna vars dom har befunnit sig som smittad innan dom satt sig själv i hemkarantän. Det är inte frågan om deras identitet utan folk får veta vilken dag och tidsperiod dom befunnit sig bland andra friska omedvetna människor. Så för att folket i sin tur kan mer praktiskt begränsa smittspridningen med att meddela sin tur dom varit i kontakt med. Så på det sättet får vi snabbare stänga ner smittspridningen. 

Sen dom med smittan kan handla via nätbutiker och apotek för hemleverans till dörr, för att hålla smittan begränsad. Och panik bland folket undviks. Och det slipper bli hysteri för nån som råka andas in damm och hosta inte blir attackerad av panikslagna människor.

Sen om vi tar mer flyktingar och deras anhöriga i denna virussmitta och vi knappt klarar med nuvarande svenskar. Klarar våran redan ansträngda ekonomi av ytligare kostnader, med fler av dom nyanlända smittade med viruset. Vi har en krisorganisation som klarar kriser, särskilt efter tsunamin. Vi har nu detta kvartal, mars till och med juni månad att tänka på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar