måndag 23 mars 2020

EFTER COVID-19...

Kryssningsfartyget med dom Corona smittade passagerarna i USA, sen dom smittade lämnat båten tog det 17 dagar innan smittan försvann från fartyget.

Det innebär att dom smittade i bostad och sjukhus, har smittan kvar cirka 3 veckor efter tillfrisknande i bostad och sjukhus. Men såklart det är en fördel om man städa varje dag i 17 dagar.

Det innebär att man måste lägga på 17 dagar extra för att ha en säkerhetsmarginal. Så för Sverige innebär det karantän om nu regeringen fortfarande tillåter flyktingar komma in i Sverige och bannlyser övriga från resa in. Då kommer vi ha betydligt fler månader. Men om nu svenska regeringen inser att alla inklusive flyktingar får inreseförbud, då kommer vi har reducerat infektionstal i Sverige till och med juni månad och ha juli månad som släpmånad. Augusti normal funktion på samhället, men i säker tidsperiod från smittorisk av viruset.

Och detta borde gälla globalt. Kina gjorde misstaget att öppna gränserna för tidigt och fått stänga gränserna igen. För att kunna säkerställa hälsan för befolkningen och kunna återuppta produktion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar