tisdag 3 mars 2020

BIDEN / SANDERS...

Då det gäller Sanders, så i Sverige så betalar vi en liten avgift för sjukvården. Men nödvändiga operationer ingår i vår sjukförsäkring som vi betalar via skatten. Så om man har en månadsinkomst 13000 så betala man 80:- per dygn för att ligga sjukhusvård. I det ingår smärtstillande, mat och säng.
Nej, vi har ingen förmögenhetsskatt, vi har ingen fastighetsskatt. Som hus ägare betalar du en avgift till kommunen du bor i för sopavgift den är 4000-6000:-  per år, sen betalar du en avgift till brandkåren för brandmästaren kollar skorstenen så den okej och inte brandfarlig.

Så Bernie Sanders kommer nog att anpassa mer åt en mer borglig socialdemokrati. Då hans personal får kolla noggrannare vad Sverige har för skatter. Men som bas vars betalda skattepengar går så blir skola, sjukvård, polis och militär.

USA har prövat republikanskt styre och man har prövat demokratiskt styre med kryddning av republikanskt. Och nu har man med COVID-19 upptäckt svagheterna i sjukvårdssystemet. Så att pröva Bernie Sanders i 4 år kan ju egentligen inte skada. För annars får inte ungdomarna något att jämföra med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar