lördag 21 mars 2020

COVID-19 OCH KARANTÄNSTIDEN...

Att göra som Kina, sätta befolkningen i karantän, var en bra sak att göra. Även om den ses som extrem.

Sen sjukvårdspersonal, ambulanspersonal, polis, tull sätts också i en karantänstid på 2 veckor så att dom inte smittar sin familj om dom skulle fått COVID-19 är bra. Men sen i glädjen glömde man bort att folk från länder med smitta rest in i Kina och att det finns personer som kan utveckla några veckor efter COVID-19. Så ett total förbud mot inresande 4 veckor efter sista sjukhusregistrerade COVID-19 fallet är nog att rekommendera. 

Vi behöver fortfarande ha personer som kör dom varor som vi fortfarande behöver, så att testa dom för virus, sjukhuspersonal, polis , tull och hemvårdspersonal bör vara prioriterad. Man lär sig mycket av att följa internationella nyhetsflödet.

Så om man ser på Sverige så totalt inreseförbud och reseförbud inom Sverige till och med juni månad. Juli månad fortfarande totalt inreseförbud till Sverige. Så om inga fler fall av smittade rapporterats inom juli månad, så återgår man vanligt liv i Sverige i augusti månad. Det innebär för Kina att har dom totalt inreseförbud till mitten april och inga nya fall av virussmittan rapporterad till sista april, kan dom i april månad räkna med mindre nödvändig produktion i april och maj månad börja räkna med full produktion i företagen i maj månad.

Vi har ju olika befolkningsmängd, så ju större ju längre tid tar det att komma tillbaka ekonomiskt och produktionsmässigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar