måndag 30 mars 2020

COVID 1937 vs COVID 2019...

Coronaviruset är alltså en benämning för sars och smers djurviruset som härjade 1937. Då man uppfann ett botemedel och testade mot Ebola bland annat. Men inte utvecklades färdigt och behöll vaccinreceptet för kommande generationer. Receptet på vaccinet finns alltså kvar någonstans i världen och är 80 år gammalt.

Då man får olika virussjukdomar  från djur kan man ju testa olika botemedel, inte utveckla biologiska stridsmedel. Det prövades många årtionden förut, vilket skapade massinfektion. Sen lades sådana projekt ner.

Det har provats nukleära ammunition och det labbet exploderade och gjorde en rysk stad radioaktiv.

Är det inte dags att alla länder i FN skriver under gemensamt ett avtal för kommande generationers hälsomässiga säkerhet, att inte skapa fler biologiska och nukleära stridsvapen och ammunition.


Trotts COVID-19 nu skördar många offer, som också tvingas oss att stanna upp med större delen av samhället så kommer något bra ur detta. Folket stannar upp och ser skillnad får fullt produktiv land och land som tar paus i konsumera och förgifta med avgaser och giftutsläpp. Frågan vad behöver vi och hur mycket behöver vi egentligen konsumera. Och ska vi ha storproduktion eller mindre produktion per region och bli mer miljövänliga, mindre stressande för djur och människor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar