måndag 27 november 2017

OLIGARKERNAS UTLANDSKONTON...

Det ryktas att oligarkerna börja sikta på att flytta sina förmögenheter från Europas bankkonton till Iran nu då Europa tvingar dom stackars oligarkerna betala skatt på sina inkomster, fastigheter och förmögenheter.

Frågan är bara vad vinner Iran på att ta emot oligarkernas pengar som dom tagit från ryska staten som egentligen skulle gå till ryska pensionärer. Vad ger det iranska befolkningen för signal.

Det skulle nog Europas regeringar tänka på eftersom stora grupper av oligarker och deras förmögenheter vad ger sin egen befolkning för bild av politikerna som accepterar oligarker och ryska statens stulna pengar.

Nu har Kreml bestämt att militärbudgeten ska vara 38% av BNP, men det har till kommit skatt på husdjur, boskap. höjd skatt på fordon, pensionärer får skatt från 30% till 36%, höjd inkomstskatt för medel. och låginkomsttagare, höjd skatt på fastigheter. Men ingen skatt på dom palats eller lyxvillor som oligarkerna har i Ryssland, inte heller skatt på deras inkomster, företag, lustjakter, lyxbilar och deras importerade mat som endast oligarkerna får del av. Dom betalar ingen skatt på sina fastigheter utomlands, det tas direkt från statens kassa och betalas till olika länder där oligarkerna bor. Alltså ryska statspengar som ska täcka oligarkers olika skatter i Storbritannien, Frankrike, Usa, Cypern, Spanien, Schweiz för att nämna några länder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar