onsdag 8 november 2017

SAUDIARABIEN-IRAN KONFLIKTEN I JEMEN...


I Jemen stiger matlagnings gasen vilket innebär att befolkningen utarmas ännu snabbare. Fler extremt fattiga människor. Och fortfarande ingen lösning mellan Saudiarabien eller Iran som har sina oljeledningar genom Jemen markområden till havet där man skeppar iväg sin olja. Vilket innebär inga pengar till Jemens statskassa.

Det finns en maktfaktor som väntar på att åter igen komma till makten, den personen stödjer Ryssland. Och det är förre diktatorn vilket befolkningen anser inte är nåt alternativ. Sittande president som folket själva valde och är faktiskt demokratiskt vald. Sen har vi två allvarlig riskfaktorer till och det är i Jemen och det är terrorgrupperna Al Qaida och DAESH som har delat på Jemen mellan sig.


Man tycker då barn som denna pojke finns på gator och dom nu börjat begrava ihjälsvultna barn allt fler så borde ju saudiska och iranska agenter i Jemen reagera ur mer humanitär synvinkel tycker man. Och som vuxna ansvarsfulla vuxna föregå med som god förebild och sluta fred mellan sig och hitta en lösning och inse dom får samarbete i och med att dom lånar mark av jemeniterna för att få sin olja till hamnarna.

Sen är det ju återigen USA gentemot Ryssland vilka man nu stödjer som man anser vara en ledare som gynnar deras ekonomiska syften. Ryssland stödjer förre diktatorn och USA stödjer sittande presidenten och Saudiarabien gentemot Iran stödjer sittande president mot förre diktatorn så det blir återigen ett moment 22. Alltså låst position som innebär att terrorgrupperna får fritt spelrum och svälten fördjupas och skördar mer människor vilket lämnar sen att terrorgruppernas folk kommer att bli mest av och jemeniterna kommer att bli i minoritet. 
Och om nu Ryssland beväpnar förre diktatorn och hans folk som strider mot sittande president som kommer att få beväpnat stöd nån av terrorgrupperna i Jemen som  i sin tur kommer att hitta ny fiende att fortsätta sitt krig. 

Fråga er vilket land har regeringens folk sina vapenproducerande fabriker och söker nya kunder för att få in nya pengar. Svaret blir USA och RYSSLAND. Vilket innebär att ingen fokuserar på Saudiarabiens konflikt med Iran i Jemen om marken där deras oljeledningar går igenom. Det är verkligen en kokande häxkittel där stor del av dom jemenitiske barnen kommer att svälta ihjäl bara för av att välmående farbröder inte vill för Jemens barns skull sluta fred och gemensamt sluta fred. Då försvagas också terrorgrupperna i Jemen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar