söndag 28 maj 2017

FATTIGA RYSKA MEDBORGARE...


Då jag såg videon med en 9-år gammal pojke bli tagen av polis för att han helt fredligt citerade Hamlet i centrala Moskva för att få lite pengar till familjens alltmer minskade inkomster, inser man att Vladimir Putin och hans oligark gäng har tappat all förmåga till insikt och förmåga till empati. 

Det är Vladimir Putins och hans parti Enade Ryssland som ställer ut alltfler ryska medborgare i riktig fattigdom och som barn vill man också bidra på sitt sätt till hushållskassan.

Han hyllar och belönar misshandel, korruption, plundring utpressning och mord inom dom 1000 oligarker som är dom rikaste i Ryssland. Men bestraffar barn och ungdomar dom ställer sig och sjunger en sång eller som 9 år gammal pojken citerade Hamlet för att få lite extra pengar till familjen. Dessa ungdomar/barn var helt obeväpnade utan fick positiva reaktioner från andra vanliga Moskvabor .

Dessa barn och ungdomar har inte gjort nåt olagligt, det enda dom har gjort är att få Putin framstå som en misslyckad president som gör den större delen av sin befolkning alltmer fattig och 1% av befolkningen alltmer rikare direkt ut statens kassa och resten av vanliga befolkningens inkomster och besparingar.

Så oligarkerna skapar sin förmögenhet och välstånd bokstavligen på andra hederliga vanliga människors bekostnad med allvarliga konsekvenser dom väljer att blunda för och inte har ryggrad att stå för.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar