lördag 6 maj 2017

PUTINS DÖDLIGA AGERANDE I AFGHANISTAN...


Då USA'S generaler och NATO'S befälhavare talat om att Putin beväpnat militanta talibaner i Afghanistan som inte sitter i Afghanistans regering, så gör dom det på välgrundade orsaker ingen har velat prata högt om.

Men jag tycker det vore bra om vi pratade om den saken. I och med att Vladimir Putin beväpnat militanta talibaner som befolkningen vill inte ska ha vapen eller makt i Afghanistan. Dom har tråkiga erfarenheter av talibanstyre. 
Förutom att det passar Putin och hans oligarker med att beväpna dessa militanta talibaner så skapar dom kaos och inre stridigheter som är iscensatt att Rysslands oligarkregim. Men det ligger betydligt dödligare ondare planer bakom Rysslands agerande i Afghanistan.

Med beväpna talibanerna så kommer dom ju utan att tänka på dom som får skulden för att skjuta ihjäl övriga länders NATO soldater så det blir för tillfälligt att ryska soldater i början inte kommer att dödligt beskjutas. Men då Putin och hans oligarker som en rostig gammal tanker fortsätter sin destruktiva inslagna kurs, så kommer han att beskylla talibanerna för att terror i Afghanistan, vilket får talibanerna att vända sig emot dom ryska trupperna i Afghanistan. Och talibanerna kommer att döda många ryska soldater vilket kommer att gynna den ryska statskassan och oligarkerna. För då blir det ju mer pengar till Kreml elitens lyxiga liv.

Men som vanligt visar det Putins sätt att agera runt om i vår värld, göra dåliga saker och fatta katastrofala beslut men ge andra skulden. Och i och med ingen sätter ner foten ordentligt kommer inte Putin och oligarkerna att begränsa sig etisk eller humanitärt, det har dom förlorat förmåga och insikt om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar