måndag 1 maj 2017

RYSKA OFFSHORE BOLAG & FIFA...


Att Kremlinarna alltså Kreml eliten där även ryska kända cellisten ingår har nu börjat ta pengar i större summor från ryska statskassan som varje månad förs ut ur Ryssland som offshore bolag. Som ovan.

Jag förstår folket och den politiska oppositionens frustration. Att omgivande länder godkänner och fortsätter göra affärer med oligark regimen. För vartenda börsnoterade bolag även dom som sägs vara statliga har oligarker 35-70 % aktier i, så helstatliga bolag i Ryssland existerar inte. Och om man nu ska följa sanktionerna mot Ryssland bör man nog kolla upp vilka som är aktieägare i dom börsnoterade bolagen.

Fotbollsarenan som byggts för 2018 är 1/4 av kostnaden som gått till den verkliga byggnaden men då har man använt sig av gratis Nordkoreansk arbetskraft och dom pengarna som skulle gå till löner har istället gått till oligarkerna privata plånböcker. Om FIFA's ledning anser att det följer den etiska kodexen om ingen korruption inblandat i samröre med FIFA's olika tillställningar. Då undrar jag om man fullföljer fotbolls eventet 2018 och vet det förkommit omänsklig hantering av arbetskraft och förskingring av statliga medel, hur hederlig är egentligen FIFA's ledning undrar man. 

Är det så att vi ska bekämpa korruption i en rad olika sektorer då ska vi också se till att det gäller fotbollen också och inte bara inom vissa affärssektorer. I och med att Putin för en genomkorrumperad statlig oligarkregim styre så borde det ju sanktionera även 2018 fotbollen på helt klart goda grunder. Annars framstår EU, FN och organisationen mot internationell korruption som extremt mycket prat och inget verkligt agerande med att bekämpa korruption. Och då faller ju trovärdigheten med organisation mot korruption.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar