söndag 6 augusti 2017

AFRIKANSK SVINPEST...


Då det gäller den afrikanska svinpesten som nu spritt sig i Europa och som svenska grisbönder fruktar ska komma till Sverige har jag åsikter om.

Då EG bildades som nu är nuvarande EU så byggdes en affärsmässig struktur upp då det gäller matproduktion så högeffektiv och högproducerande som möjligt.

EU driver samma politiska agenda och affärsram, då det gäller köttproducenter. 1000 djur in i form av nyfödda som ska gödas upp till olika kategorier och 1000 djur som slaktas i olika former, då dessa kategorier ska vara vara per månad så kommer det högeffektiva formen att driva matproduktion med negativa konsekvenser i det långa loppet. Det gör att stressnivån är hög i matproducenternas företag liksom slakterierna som tar emot dessa slaktdjur. Och dom människor som då hanterar dessa djur fattar då också sämre beslut ifrån en stressad arbetssituation som som vardagsmat i dagens matindustri. Och med stress för djur  och människor kommer också naturligt förbrukning av antibiotika som gör oss resistenta antibiotika vid sjukdomar som kräver en kort antibiotika behandling.

Så här gäller att sunt återgå till småskalighet vilket ger fler företag inom olika sektorer och därmed skapar mindre stress och fler jobb. Men viktigast av allt mindre transportsträckor för våran mat och nära till dom matproducenter vi köper vår mat ifrån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar