söndag 6 augusti 2017

MÖRDA ALEXEI NAVALNY,ABSOLUT INTE !!


Det har börjats diskuteras om Vladimir Putin och hans oligarker har bestämt sig återigen slakta en av oppositionens många politiker eller starka prominenta aktivister.Det börjar bli några hundra på dessa 17 år som fått sätta livet till, starkast var med mordet på Nemtsov utanför Kreml. Det största tecknet på all hederlighet i Kreml borta med detta mord.

Då kan jag lugnt säga att Rysslands oligarker behöver en grundlig sinnesundersökning. För mord på Alexei Navalny får ytligare utländska investerare och företag att lämna Ryssland med sitt kapital och företag. Men det visar också en stor dos av att oligarkerna är ganska ointelligenta kräk som inte är ett dugg politiker. Och inte har förmågan att göra politiska kompromisser vilket innebär i verkligheten att dom inte kan kalla sig politiker eller kompetenta ministrar. 

Då flera av Rysslands banker måste stämma utländska fondkunder för att behålla pengar i bankens kassa för att bankens ägare ska få kunna ta ut pengar för eget privat bruk. Och man stöttar ekonomiskt nazister på Krim som ryska militären en gång i tiden varit med och bekämpat, som får övriga världens nazister att flytta till det nu kriminella paradiset Krim Ryssland med vad dom anser en rysk version av Adolf Hitler i Vladimir Putin. Och det Vladimir Putin en gång startade Nattens Vargar den ryska versionen av kriminella Hells Angels härjar fritt och ostraffat.
Och nu till sist den stora frågan kommer Vladimir Putin att infria Tjetjenska ledarens Ramzan Kadyrovs blodtörstiga begär att få döda dom homosexuella som flytt Tjetjenien och nu försöker få resa ut ur Ryssland för att överleva, Kadyrov som antagit DAESH ideologi om vilka människor som får existera på vår jord och inte, ska Vladimir Putin också anta DAESH ideologi som Kadyrov om vilka människor som får existera i Ryssland. 

Så sammanställer man allt detta i ett sammanhang inser man att som rysk medborgare blir en en depressiv och kvävande atmosfär, där produktivitet endast är förunnat dom kriminella oligarker. Då likställer man sig själv lika farlig och destruktiv som Nordkorea och dess ledare Kim. Visar tydligt att oligarkerna har tappat all förnuft om vad som är anständigt om dom tar vid på fest i en diskussion om vilka av oppositionen som dom nu behöver mörda för att få minsta möjliga motstånd. Undra inte på att politikerna i Duman väljer att stanna hemma, det finns inga direkta politiska värdiga motståndare är få politiska kompromisser med. Ryska Duman tycker jag är mer som ett sömnpiller.

För om valet slutar med 97% Enade Ryssland och 3% kommunister visar mer deras dåliga självförtroende. I och med att Putin har en väljarbas på 60-65% idag och Navalny har 15-20% så fattar jag inte Kremls mördarplaner på Navalny som nu många fruktar ligger på säkerhetsrådet bord för hösten 2017. Det gäller för dom obstinata oligarkerna att inse dom måste vara lugna för med 60-65% sitter dom med makten. Sen är det ju frågan kan dom fatta sunt beslut och byta till en mer produktiv och inte dödlig agenda för oppositionen. Så skulle den ryska honungsbullen vara mer kramgo, nu lutar det mer åt att krama en igelkott med skarpa taggar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar