måndag 14 augusti 2017

USA - KINAS HANDELS KRIG....

Då nu Trump trappa åter igen upp handelskriget med Kina, tror jag mer då det gäller USA att hans dotter Ivanka inte är nöjd med sin fabrik i Kina, kanske dom har för höga löner, fast det är faktabelagt att hon ger dom lägsta lönerna. Och hon är ju USA presidentens dotter och republikanerna är ju kända för att mixa privata företagsaffärer med dom statliga.

Sen blir jag förundrad att EU nu granska Kinas handelspolitik, det tror jag hänger ihop med USA'S militär assistans i Europa mot Putins militär upptrappning längs EU'S gräns gentemot ryska gränsen. 

Sen är det ju så här att man har kommit ifrån att se USA som ledande storebror och mer som en stor kärnvapennation med ett enormt skuldberg. Sen har ju folket sagt till att man vill ha fristående länder och den sort politik som våra politiker ska föra. Då faller det inte i god jord att politiker viker sig för USA'S dominansbegär utan inse att den politiken är dags att begrava för gott. 

EU är ett självständigt organ med en grupp länder som vilar på en demokratisk bas, vilket innebär att USA kan inte ställa krav på att få fritt förtrycka EU länderna för sitt ekonomiska godtycke.  Kina har inga sådana krav som USA, därför har dom större affärsförtroende i mina ögon.
Så för EU har hamnat i ett moment 22 kan man lugnt säga, nu återstår det att lugna ner sig och tänka ekonomiskt logiskt kontra militär säkerhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar