söndag 13 augusti 2017

OLIVER STONES DOKUMENTÄR...

Det var intressant att se Oliver Stones dokumentär om Vladimir Putin. Riktigt så platt som Oliver la sig skulle inte jag göra. Det finns kritik, som har god grund även som utsätter dom vanliga ryska medborgarna mot reella hot.

Vladimir Putin borde mer verkligt fördöma nazismen och inte ekonomiskt stödja dom. För brunskjortor och nazister är mer kriminellt lagd och har ur företagarsynvinkel en dålig människosyn som inte gynnar internationella företag såväl i Ryssland som utomlands. 

Sen att han stöttat militanta talibaner i Afghanistan utanför Afghanistans parlament istället för dom moderata talibaner utan vapen som sitter i parlamentet. För honom verkar kaos ordning så dom kan göra det oligarkernas existens vilar på.

Sen att tillåta nazister i militären som fredsbevarande trupper i muslimska trupper i arabländer, är enligt mig att leka med elden. Och att Kadyrovs män får tortera oppositionens befolkning som dom tillfångatagit ostraffat måste ju till och med Vladimir Putin inse att det sänker trovärdigheten på den ryska militärens objektivitet som krävs i internationella uppdrag.

Sen en genomgående korruption i det ryska samhället där nu lärarlöner och pensioner till alla berättigande inte betalats ut och inte har gjort det på några år. Vilket har fått katastrofala följder för vanliga befolkningen.

Och inte oligarkerna bidrar med skatt om än det blir lite så något skulle dom av anständighet betala in och börja göra som dom predikar att vara en sann rysk patriot att dom bor och verkar i Ryssland. Nu försvinner det mesta av statliga kapitalet i oligarkernas privata lyxkonsumtion till utlandet extrem lyxiga liv. Det är vad jag kallar landsförrädare och förnedrar minnet av deras föräldrar och förfäder som jobbade hårt och offrade liv för dom skulle ha ett bättre liv i dagens Ryssland. Men det har dom på kort tid raserat och vanhedrat sina förfäders minne med att förvandla Ryssland till nazisternas och maffiaparadis. Vilket gör att Ryssland kommer vara ett extremt farlig och otryggt land som utländsk investerare att bo och verka i, oavsett vad Putin och hans KGB kompisar säger. Dom har verkligen tappat kontakt med en objektiv verklighet utan fattar mer en ideologisk maffia struktur och tror dom kan maffiafrälsa resten av världen. Vilket endast en 1% av världens befolkning köper och följer den ekonom destruktiva ideologin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar