lördag 13 februari 2016

OLIKA SYNVINKLAR PÅ SYRIEN...

Anledningen till revolutionen i Syrien var att Asma al-Assad tidigare börsmäklare i London använde statliga oljepengar för att stimulera sin tråkiga vardag med att lyxinreda deras palats över olika delar av Syrien. Efter ett tag blev Asma mer begärlig på större summor som efter att deras allierade i Syriens maktkorridorer fått sin del av kakan blev det nästan inget till den övriga befolkningen.  Att gå från börsmäklare som tjänar några miljoner per månad till att vara fru president och inte tjäna sina pengar har nu fått konsekvenser av det mentala slaget. Hon har tappat verklighetsbilden och vant sig att leva i en guldbubbla.

Sen har ju Vladimir Putin och hans vänner som nu och precis som al-Assad tar mer av statliga företag och kapital och gör dom privata. Och i Syriens fall är dom helt blinda att till varje pris skydda en kopia av sig själva. Så då det gäller Syrien frågan har det blivit ett moment 22. Ryssland kommer inte att ändra inställning även om det kostar dom värdigheten. Att skydda dom stulna förmögenheterna både för sig själva och al-Assad familjen är absoluta högsta prioritet. Tyvärr så ser Putin den syriska oppositionens befolkning som ett hinder för att Bashar maniskt ser det. Sen har ju också Stalin skyddat al-Assad familjen så dom följer bara gamla mönster. Även om nu strategiskt al-Assad blir en kvarnsten om halsen för Putin och hans efterträdare som nu också gör sin stämma hörd.

Ryssland har ju inte demokrati i våran synvinkel i demokratiska länder utan att oligark diktatur med 100 ryska oligarker som säger sig värna om Ryssland. Men som mer vanhedrar Ryssland och dess befolkningen med att plundra det och döda alla som talar om demokrati och står på den oppositionella sidan av Rysslands politiker elit. Dom fängslas för livet eller dödas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar