tisdag 16 februari 2016

UKRAINAS REGERING...

Dom ryska oligarkerna som har sina fabriker i östra Ukraina är väldigt dåliga liksom Putin med sin familj att betala skatter och sina avgifter för att bidra med sin del till ryska staten. Dom ger sig själva skamligt låga räntor och ser ner på hårt arbetande hederliga ryssar.

Både ukrainska och ryska statsledningen har tagit statliga bolag och skrivit över dom till sin deras privata företag och fortsätter att ta av sina statskassor. Men på nåt konstigt sätt förväntar sig att IMF anser sig kunna lita på dom att reducera korruption då dom ledningen var med och etablerade korruption. Och Putin beväpnade kriminella rebeller som stal revolutionen från Ukrainska folket. Dom få proryska i östra Ukraina ville bara vad jag fick höra från en kvinnlig civilingenjör att hon ville slut på korruption och lika lön som ukrainarna. Hon proryska kvinnan pratande pratade inte om att Putin skulle komma och lägga sin näsa i blöt.

För att det ska bli en korruptionsfri politisk statsledning ska man inte anta ett sånt valsystem som USA har där dom rikaste kan bli politiker. Då är ett svenskt demokratiskt valsystem att föredra. Så det blir ett helt demokratiskt samhällssystem från statsledning till byggnadsnämnd, skolkontor och så vidare. Precis som revolutionen från började var om och inte om oligarkernas företag eller förmögenheter som ursprungligen för statsägda. Deras tidsglas börjar sina ordentligt och man kan ju tycka att dom ska skaffa sig lite  mer värdighet med att skriva över 80% av vad dom tagit, det är bättre än inget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar