tisdag 2 februari 2016

PUTINS KAOS TEORI...

Att Vladimir Putin och hans partikamrater tror att dom vinner förtroende och respekt med att skapa kaos i en rad olika länder som Balkanländerna, Moldavien, Ukraina med flera länder kommer i längden att öka misstroendet mot nuvarande och framtida regeringar. Att sponsra naziorganisationer i olika delar av världen vinner man inget med, rakare motsatsen ökat misstroende mot Putin och ryska statsföretagens affärsavtal.

Att Rosatom bygger färdigt kärnkraftverk åt vissa länder dom känner sig allierade med och dränerar andra länder på pengar från deras statsbanker och IMF med att inte bygga färdigt. Det visar vilken attityd Rysslands oligarker har till hur man sköter stora börsnoterade företag även statsägda. Att misstro och se till att skydda pengar så dessa oligarker vet att man kan inte göra halvfärdiga affärer och tro att dom affärspartners kommer åter i affärer gör att dom nu måste anstränga sig att göra mer hederliga affärer och inse i affärer ger man 50/50 alltså givande och tagande. Och inte låser in affärspartners i ensidig vinstaffär, fördel Ryssland. Som Rosatom och Gazprom har nu rutin på tråkigt nog.

Men med att man styr Ryssland med ryska maffian så klart det råder anarki på Krim, där maffian hanterar fritt högradioaktiva substanser bland vanliga människor. För då DAESH har heroin produktion i Afghanistan som ryska maffian ser som en billig handelsvara dom kan tjäna pengar på. Tycker synd om den vanliga hederliga ryssen som ska leva i detta kriminella farliga korrupta kaos, som gör det mera dyrt att leva i Ryssland. Med mutor så fort man har att göra med statliga myndigheter som byggnadstillstånd, utbildning, körkort o s v. 

Men sen är ju 1/3 av Ryssland islamskt och inte ser helt snett på DAESH som med lätthet i detta kaos i Ryssland kan ansluta sig till DAESH och vara kvar i Ryssland som en vilande cell. Så Putins och hans kompisars kaos älskande teori biter bittert tillbaka som i sin tur ökar kostnader för ryska statskassan med allt mindre intäkter då med Putin och hans 99 oligarker köpt större delar av dom sista statsägda företagen. Dom här gubbarna är verkligen bra på att måla in sig i taskiga dödliga hörn. Som ger deras barn en ekonomisk käftsmäll längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar