lördag 20 februari 2016

RYSSLANDS UTVECKLINGSFÖRMÅGA...

Man kan ju tycka att Ryssland borde ha råd att bygga en bro mellan Sibirien och Kina om dom vill utveckla den regionen förutom att förse Kina med gas och politiska påtryckningar. Att nu politikerna i Sibirien måste lita på kinesiska investerare visar kortsyntheten i Putin och hans inre cirkel av oligarkernas tillfälliga vitamininjektion av kapital och att oligarkerna i envis blindhet nu offrar befolkningens ekonomiska trygghet för att skaffa ytligare rubel i redan välfyllda plånböcker. Det är höjden av mänsklig egoism.

Men oligarkernas syn på den verkliga världen att dom ostraffat ska driva 500 000 ukrainska barn i skolåldern till att bli flyktingar och därmed förlora skoltid och utbildning för att några av Putins oligarker inte vill betala skatt för sina nu stillastående företag i östra Ukraina som nu är övertagna av proryska kriminella rebeller med tunga militära vapen från Putin för att skapa Putin kaos och tung kriminalitet i östra Ukraina. Och med glatt leende på läpparna medvetet med Bashar al-Assad försöka utplåna syriska befolkning, som en diktator för att skydda sin stulna förmögenhet bestämt sig att utplåna alla sunniter som finns i Syrien. Varför Putin inte tycker det är konstigt är ju för så har han gjort och gör med sin politiska motståndare i Ryssland.

Att Ryssland har haft över 100 år av korruption tycker man att man borde ha lärt av historien då Stalin lät både svälta och massmörda delar av Ukrainska befolkningen för det etniska bakgrund och politiska åsikter inte passade Stalin. Vilket att man då insåg vilket synsätt ryska politiker i maktens korridorer har på sin omvärld. Dom tappar helt sans och förstånd av deras makt och möjlighet till att plundra staten på dess tillgångar. Och som det verkar kommer dom att fortsätta till inget statligt bolag finns kvar sen kommer dom 100 ryska oligarkerna att vända sig till utlandet till utländska investerare och be dom att anförtros mer pengar och utländska bolag till Ryssland för att göra det dom misslyckat med ur statlig företagssynvinkel.

Det är tråkigt att så intelligenta män och före detta KGB agenter flippat ut så fullständigt och tråkigt nog lär dom sina barn inga gränser. Så som utländsk investerare ska man nog tänka några gånger om innan man placera jättestora penningsummor. För enligt Putins nya doktrin kan han och hans inre cirkel plundra dom utländska bolagen på dess produkter och kapital utan att bli straffade. Och detta gäller och kommande generationer oligarker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar