måndag 24 juli 2017

EU & USA'S SANKTIONER MOT RYSSLAND.....

Nu måste jag säga en del saker om min syn på Europas relation med Ryssland och USA'S relation med Ryssland.

USA har fått sin valår 2016 kraftigt hackat av Ryssland och Vladimir Putin. Det är det ingen frågan om. Vilket jag förstår det amerikanska folkets reaktion. Men jag förstår också dom politiker som nu också vill öka och stärka upp med starkare sanktioner mot Ryssland. Ur amerikansk synvinkel är det korrekt agerande.

Vi har nu dom senaste 17 åren haft med Putin och hans oligarker irrationella beteende, så det mesta är ingen överraskning oss i Europa. Men tyvärr har Putin och hans oligarker som har sen år 2000 tagit över större delen av företagen som vi gör affärer, vilket gör gränsen för statliga affärer och privata affärer suddas ut väsentligt. Och det måste EU och Jean-Claude Junker ta under åtanke. 

Såklart att vi ser olika på hur vi ska agera mot Rysslands nu irrationella aggressiva arroganta beteende mot omgivande länder. Och jag måste hålla med dom politiker i USA som nu vill införa hårdare sanktioner att det är det enda sätt att dämpa och få kontroll på Putins cyniska konfliktfyllda beteende mot Europa. Att dom gör militär övningar med Kina på internationellt vatten och luftområde är väl okej, så länge som prata med ländernas militära sektorer. Så inga allvarliga olyckor sker i luften eller vatten. 

För Ryssland och Kina måste inse att förutom civilt flyg i luften så har vi också militärt flyg från länder som flyger sina landszoner. I vatten har vi fraktfartyg, civila båtar, passagerarfartyg och dessutom militära farkoster både flytande och ubåtar. Så därför är det viktigt att dom militära sektorerna i dom olika länderna kommunicerar med varann. För olyckorna blir desto mer allvarliga med civil trafik i dess närhet.

Nånting som Ryssland och Putin skulle behöva även för Rysslands befolkning är att minska aggressionen mot omgivande länder för att vilseleda uppmärksamheten för vad som verkligen pågår i Ryssland. För dom som mest förlorar är ryska befolkningen och sen den allvarligaste är att det skapar ett permanent misstroende mot dom Putins oligarker som styr Rysslands börsnoterade företag.

Sen hjälper det inte att Trump och Kushner familjerna har sålt ut sin själ till ryska Sberkbank som är tyvärr kända för att utöva politiska politisk utpressning mot dom största utländska låntagarna om dom skulle komma till politisk maktposition. För tyvärr har Vladimir Putin förlorat sin själ, förmåga till empati och förmåga att sätta gräns för vad som är rätt och fel. Ryssland är ett ekonomiskt sjunkande skepp i även i moralisk synvinkel.Vilket gör att det är inte ur säkerhetssynvinkel tryggt att ingå för djupa affärer där ett land blir helt beroende av Kreml eliten som är idag moraliskt korrupt. Se bara hur mycket kontroll dom har över Serbien, Ukraina, Ungern och Vitryssland för att nämna några.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar