måndag 10 juli 2017

PYHÄJOKI KÄRNKRAFTSVERK 2017...


Pyhäjoki kärnkraftsverk 2017 har nu några finska kommuner insett att att vara delägare i ett kärnkraftsverk är för dyrt och inte följer Parisavtalet. Tycker alla aktieägare borde inse att det finns bättre alternativ till kärnkraftsverk. Och att låsa upp vissa aktieägare ekonomiskt till 2023 är inte ett bra avtal för många aktieägare förutom för Rosatom och Kreml.

Att ha en mer uppdaterad vindkraftsturbin gör varje stad och företag mer oberoende och att man äger elen själv. För Skellefteå stad har det varit en lönsam affär både för kommunens politiker och befolkningen.Här väljer Skellefteå Kraft som ägs 50% av kommunens innevånare mer miljövänlig elproduktion.  Då man betalar elen så kommer pengarna tillbaka i form av förbättrade gångvägar, kommunens fastigheter uppdateras, värmeslingor på gator i centrum vilket ger snöfria områden och lättare för rullstolar och barnvagnar att ta sig fram. Och för företagen så reduceras elkostnaden rejält och pengarna cirkulerar inom koncern och ekonomiskt gynnar företagen och dom anställda. Och viktigast av allt även miljöfarliga verksamheter blir mindre miljöfarliga och mer ekonomiskt lönsamma med förbättrad miljöåtgärder.

Nu ska jag chocka president Sauli Niinistö med att vad vore enklare än att ha New Bolidens AB kemifabrik istället som nu är i Nederländerna, likaså ha Outokumpus kemifabrik där istället. med en kemiutbildad brandkår emellan dessa fabriker. Eftersom som vattennivån i vissa delar av Nederländerna kommer att hamna under vatten som undviker på det sätt framtida miljökatastrof av den större modellen. Alla dessa nämnda omplaceringar och nytillsatt brandkårsstation ger jobb och bättre lönsamhet och mer skatteintäkter för finska staten och kommunen.

För det kommer bli fler företag och kommuner som ur ekonomisk synvinkel väljer miljövänligt och att äga sin egen el själv i Finland.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar