fredag 21 juli 2017

VAD BESTÅR RYSKA DUMAN AV ?



Då man tänker på Ryssland 2017 så kommer korruption i ens tankar. Och då man tänker på ryska Duman, då inser man att den består av oligarker i Enade Ryssland, Putins parti, som är oligarker av lägre rang.

Där har man inre beundran i sin politiska grupp och parti, så inga politiska konflikter om diverse olika sektorer i det ryska samhället uppstår. Därför kan man helt ostraffat be en partikamrat trycka på en knapp då politiska beslut ska gå igenom. För då inget annat politiskt parti i Duman finns, säg gott folk då har man inget att argumentera om. För vad Vladimir Putin och Kreml eliten säger det blir ock så sagt och beslutat i Duman utan motstånd uttalas.


Trotts att Vladimir Putin och Kreml eliten säger visst uppstår det politiska konflikter i Duman av olika åsikter inser man det är en gammal politisk teater dimridå. 

För hade du väntat sig ett innehåll med politisk substans vid närmare inspektion då kan du känna dig blåst på konfekten.

Nu senast i Duman dom insett att vid sina senaste utlandsresor Rysslands pensioner är väldigt låga och att dom nog borde höja pensionerna till Rysslands pensionärer. Då har jag en undran höja för vad då ? Då större delen av statens kassa går till dom extremt rika oligarkernas lyxbostäder utomlands och deras extremt lyxiga konsumtion. Medans alltfler ryska pensionärer blir utan pension och därmed hamnar på gatan för med frusen pension i flera år och med höjd skatt varje år blir allt mindre pengar kvar till att klara bo kostnaden.


Då det gäller oligarkernas extremt lyxiga palats så måste man tillstå honungsbullen Vladimir Putin en eloge för att hålla måtta på storleken på sin bostad i Ryssland. För där har han sitt palats på 1000 kvadratmeter med pool.Men sen har denna man istället kompenserat sitt tidigare fattiga barndom med extremt mycket bilar, helikoptrar, motorcyklar och lyxjakter. Medans andra går till det yttersta extrema lyxnoja med extremt stora palats utomlands och dyra flotta etagevåningar dom inte är i närheten att ha råd med som pensionär.

Så ser man skillnaden på Putin och då övriga oligarkerna så håller faktiskt Vladimir Putin sig på hemmaplan fast dom andra oligarkerna kallar sig ryska riktiga patrioter, så måste man tillskansa lite cyniskt beröm att Putin framstår mer som en patriot eftersom han har ETT PALATS i RYSSLAND. Och förhoppningsvis så kan lilla gubben Vladimir inse än hur mycket lyxprodukter han skaffar sig kommer det ändå vara ett tomrum för honom i hans själ.

För verklig lycka och respekt är inte på hur extremt rik du blivit över en natt utan att man vet detta har jag kämpat mig till med hårt ärligt arbete under en längre period i livet, då blir också segerns sötma desto större och man känner sig mer till freds och harmonisk då.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar