söndag 2 juli 2017

IDEALISTISKT BASBELOPP...

Om man nu ska hänga med dagens kostnadsutveckling så borde det logiska vara att höja basbeloppen ordentligt och därmed undanröja träsket av alla tilläggsbidrag som nu alla låginkomstpensionärer måste söka för att kunna klara ekonomin. Men då har dom också med bostadshyra och då menar jag bara hyran inte inräknat el och vatten även gjort sig av med bilen. Som varit deras möjlighet att stå på egna ben då det gäller att kunna fara och storhandla utan att behöva be om hjälp från sina barn.

Om man som ålderspensionär får ut en grundbasbelopp på 17000 kronor i månaden slipper man söka bostadstillägg och om skatt för pensionärer ligger på 30% får dom kvar per månad 11900 efter skatt. Och det borde ju täcka det nödvändigaste för dom åldringar med lägsta pensionerna.

För sjukpensionärer bör basbeloppet vara också 17000 kronor per månad och då räknar jag med skatt&AMF på 35% så blir det kvar 11050 kronor per månad att leva på och då har man ju en större möjlighet att klara sig ekonomiskt om man inte har bil som kostar och bor där man har bra med kommunikationer, affärer, apotek och så vidare. 

Då inser man SD:s nuvarande väljare skulle få röster från SD om inte dom gör en ekonomisk skatteplanering som håller. Det parti som med stor säkerhet kan sjösätta detta i verkligheten kommer nog av få betydligt fler röster från dessa grupper som nu har valt SD.

Vet att det diskuterats på Facebook ett basbelopp på 13800 kronor före skatt per månad samma belopp nu flyktingar får ut per månad att klara sig för en person.
Om man räknar på det basbeloppet 13800 kronor vad flyktingar får ut per månad på ålderspensionärer blir det 9660 kronor per månad och för sjukpensionärer blir det 8970 kronor per månad. Och då inser man det kommer att behövas bostadstillägg ändå.

Om man höjer basbeloppen till 17000 kronor före skatt då undviker man behovet av extra bidrag och därmed reducera kostnaden för försäkringskassan av hanteringen av alla ansökningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar