torsdag 13 juli 2017

TRUMPS RELATION MED QATAR...


Donald Trump är som en liten irriterande jultomte som kommer med nya skandaler och tvärvändningar i affärsuppgörelser. 

En del av kanske minns 2016 då han ingick avtal med Qatar om att dom skulle få äran av att bygga ett Trump Tower i Qatar med hans namn på byggnaden.Och emir familjen skulle stå för kostnaden av byggnaden men Trump få äran av att äga denna Qatar Trump Tower.I gengäld skulle Qatar ha en storköp av aktiepost i Rosneft men pengarna skulle Trump stå för så han behövde en man från Qatar som förkläde. 

För visst visste Trump att han via ombud köpt in sig i Rosneft, för han ville vara med i samma gäng som Putin, Sechin och Rex Tillerson. Sen då det avslöjades att mannen i styrelsen i Rosneft från Qatar var Trumps så kom han med anklagelsen att Qatar sponsrar terrorister.

Saudiarabien har däremot inte gjort sådana avtal med Trump familjen bara avtal om Ivankas kläddesigns produkter och att dom ska bygga ett Trump Tower i hans namn. Detta Trump Tower bekostas helt och hållet av Saudiska kungahuset. Men Donald Trump kommer att äga det.

Om man ska tala om att sponsra terrorister så lys spotlighten på Vladimir Putin med Ramzan Kadyrov och hans bistånd till militanta talibaner med tunga militär vapnen som är del av Al Qaida och DAESH. I detta fall med Afghanistan så är det befogad kritik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar