onsdag 19 juli 2017

RYSSLAND UTAN PUTIN....

En Serbisk filmproducent har gjort ett uttalande om Vladimir Putin som president.

Emir Kusturica från Serbien har sagt att : Vladimir Putin har tagit upp Ryssland från verkliga botten i Jeltsin eran och återtagit Rysslands stolthet.

Ja till att återta Ryssland stolthet och självkänsla men sen tar det stopp med förbättringar.

Jeltsin gjorde mindre summor av korruption medans Putin och hans kompisar länsade staten på bolag och nu på senare år har dom oligarkerna blivit 1000 stycken. Och anser att Ryssland har inte en god utbildning till sina barn.Så då flyttar dom utomlands och köper lyxbostäder som hederliga ryska hårt arbetande ryska medborgare bidrar till och låter ryska staten stå för kostnaden av universitetsutbildningar i England och Usa bland annat. Och har blivit Rysslands största och bäst utbetalda bidragstagare genom hela tiden Ryssland har varit på världskartan.

Dom sista åren har dom ryska oligarkerna i Putins vänkrets flyttat statliga pengar till ryska oligarkers lyxliv och dyra utbildningar till sig och sina barn. Vilket har dränerat statens kassa på pengar så dom inte ens kan betala dom lärare i skola och universitet deras löner. Inga pengar till vägförbättringar på tungt trafikerade vägar. Alltfler pensionärer får inte utbetalda pensioner dom senaste månaderna. Korruptionen har nu etablerat sig i Kreml eliten liksom till olika städers politiker.

Och detta ser den serbiska filmproducenten som en rejäl förbättring i Ryssland för den ryska befolkningen. Då undrar jag hur mycket har Kreml betalat honom för detta vansinnes uttalande. Nu 2017 tar Rysslands 1000 oligarker 75% av statens budget till sina extrema lyxbostäder dom har skaffat sig genom åren och i Kreml gruppen har Vladimir Putin minsta palatset på 1000 kvadratmeter och sen stiger antalet kvadratmeter för övriga kompisar till Putin. Och ändå bor större delen av oligarkerna utomlands 95% av sitt liv hittills. Och i detta Ryssland har maffian kommit in i Kreml maktens korridorer och fått fast fotfäste i samhället som också påverkar relationen med utländska företag negativt ekonomiskt.

En ny president som skulle göra skillnad och skapa större produktivare förtroende från utländska företagare och investerare synvinkel så lutar det ganska mycket åt Alexei Navalny helt klart. Eller klar kompromiss 50 ny oligarks parti men sen 50% oppositionen, det skulle ge ett förtroende För en ny oligark istället för Putin skapar samma dränering men större konkurs med katastrofala följder för pensionärerna. Så en ny oligark är för utländsk investerare inte trovärdig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar