onsdag 2 maj 2018

DAGENS ELBILAR...


Om man tänker filosofiskt bilbatterier ska göra våra bilar miljövänliga. Men att tillverka bilbatterier lämnar miljöfarligt avfall. Och kräver stora energislukande fabriker, då kan man ju  ställa sig frågan hur miljövänligt är det egentligen ?

Northvolt ska bygga en stor batterifabrik i Skellefteå för 4,7 miljarder kronor och kommer bli en stor energikund till stadens elbolag som i övrigt vi kommuninnevånare är delägare av. Så del av vinsten från stadens elbolag går till att förbättra olika saker får oss innevånare, så vinnare blir förstås vi kommuninnevånare som även får jobb.

Som det är nu så måste elbilarna laddas mellan varven och därför har det uppkommit laddningsstationer efter vägarna i Sverige även i norra delen av Sverige. Så om man tänker efter med elbil och man kör långt så får man planera sin körning efter vars det finns laddningsstationer. För det är en udda stor kontakt som inte går att sätta in och ladda i vanlig kontakt, vilket kräver speciella laddningsstationer även i hemmet. Vilket idag kostar 150 000 kronor att installera i sitt hus.

Man får se en fördel med att man måste ladda elbilen mellan varven beroende efter hur mycket vindmotstånd man haft på vägen. Man får som lära sig att ta pauser och blir piggare mot för man skulle sträckköra väldigt länge, då kan man ju få ganska trevliga pratstunder mellan varven också. Förena nytta med nöje.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar