onsdag 16 maj 2018

URANGRUVOR I SVERIGE OCH I VÄRLDEN...


Hörde på den politiska debatten i direktsändning om uranbrytning i Sverige. Alltså vad vissa politiker måste inse är att det är en jävla skillnad vilka mineraler man bryter.

URAN kan man inte hantera det som blir kvar som avfall, dom andra mineralerna är dock giftiga men kan hanteras.

RYSSLAND är nu ett bra varnande exempel, dom har flera förgiftade områden där befolkningen har negativ hälsoutveckling och flera områden med högradioaktiva zoner som också har en hälsonegativ utveckling för befolkningen. Nu nära gränsen till RYSSLAND har KINA börjat bygga bostäder för kommande ryska miljöflyktingar.

I och för sig har dom ryska gruvoligarkerna noll hantering av gruvavfall oavsett mineraler det handlar om, dom är mer intresserad av skaffa lyxbostäder utomlands och leva extremlyxliv än vara vuxen ansvarstagande företagsledare med gruvbolag. 


Tycker det är bra av Kinas regering att ligga i framkant med att bygga bostäder för dom kommande ryska miljöflyktingar från östra Ryssland. Frågan hur blir det med dom övriga och då dessa ryska radioaktiva zoner och giftiga zoner expanderar till omgivande länder ? 


Man undrar ju när ska den ryska Kreml eliten vakna upp ur sin penninggirighetskoma ? Och inse dom är ansvariga för den enorma miljöförstöring för den okontrollerade gruvdrift som finns i Ryssland ? Och att dom måste aktivt ta sätta igång med att verkställa miljöförbättrande miljövårdåtgärder och sluta leka fram en megakatastrof som nu förutom Fukushima börjar sitt antågande.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar