torsdag 3 maj 2018

RYSSLAND RETSTICKA...

Nu har återigen Ryssland triggat igång en kedjereaktion. För ett tag sen och återkommande flygningar nära andra länders militärflyg än vad som är rekommenderat ur säkerhetssynvinkel.

Säger sig vara miljömedveten och börjat jobba aktivt med förbättra miljön, men trotts det bombar Putin med al-Assad i Syrien och deras vapen är inte direkt miljövänliga.

Sen i Ukraina används ryska vapen som inte heller är direkt miljövänliga. Och dom pro-ryska rebellerna är inte direkt riktigt miljötänkande ledare eller duktiga ekonomer. Men med allt krigande i östra Ukraina har nu sprickor i skalet över Tjernobyl börja läcka. Älgar, rådjur och fågel som flyger från detta område in i andra länder omkring har uppvisat förhöjda värden av plutonium. 

Och då har vi ett pågående kärnkraftskatastrof i Fukushima.

Visst är det bra att olika länder övar krig, länders militärer måste hållas i trim, men många länder börjar nu rusta upp med ubåtar, hangarfartyg och stridsflyg eftersom Ryssland prioriterar krigshets och kärnvapen mer än handel. 

Men eftersom dessa stridsflyg, hangarfartyg och ubåtar inte drivs med miljövänlig energi så är inget land miljövänligt.

Så på privata sektorn för civila samhället satsar man miljövänligt men ökar militära sektorn som inte är miljövänligt. Då blir ju löften om bättre miljö för kommande generationer lite lamt eftersom krig med bomber och missiler inte har miljövänligt restavfall.

Och vi fortfarande hittar minor och bomber från 2:a världskriget som inte utlösts och som inte heller är miljövänliga.
Så kommande generationer kommer ha att ta hand om missiler och bomber från olika krig som är miljöfarliga. För det kommer tyvärr att finnas outlösta som från förra kriget och pågående krig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar