onsdag 16 maj 2018

SVENSKA KUNGAHUSET...


Svenska politiker har nu tänkt till då det gäller svenska kungahuset. Det tycker jag är bra. Att kungen, drottningen och kronprinsessan och dennes make med barn får det statliga bidraget för företräda Sverige i större sammanhang tycker jag är ett bra förslag. 

Dom övriga barnen och dess partners är välutbildade och framgångsrika då det gäller företag och produktutveckling. Och eftersom Sverige lever efter jobb framför allt så kan dom övriga kungliga ha framgångsrika företag som oss övriga dödliga.

Men jag har en känsla att det är en genomgående trend i flera länder med kungahus, allteftersom kungafamiljerna växer i antal och kräver mer apanage. Och att begränsa till kronprins eller kronprinsessa med familj gör dom som arbetande kungligheter men med fetare lön och levnadsbudget. Och sen hur dom fördelar pengarna i övrigt är ju faktiskt upp till dom. Bara dom inte överskrider bestämd årsbudget för hovet med allt vad det innebär. För närvarande är det 15 stycken familjemedlemmar inklusive dom senaste födda barnen i Sverige, det tycker alltfler är en klar gräns. Sen nedåtgående släktled på kommer att få leva efter jobb framför allt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar