söndag 27 maj 2018

NORDKOREAS ARBETSBRIGADER...


Att nu Nordkoreas arbetsbrigader med extremt billig arbetskraft finns inte bara i Ryssland, dom har börjat komma in i EU.

Dom som nu har Nordkoreansk arbetsbrigad och så nu är det sammanställt att Nordkorea får drygt 9 miljarder € årligen som går i första hand till Kim familj och närmsta släkt. Och regimen låter dom anställda får från 0-7% av lönen, resten går till regimen och byggande av kärnvapen och öka dess kapacitet.

Jag påstår inte att jag är grön av avund hur billig arbetskraft man får tag på. Det låter lite väl för falskt v ledande kärnvapen länder och EU bland annat med säkerhetsrådet begära att Nordkorea ska upphöra med tillverkning av kärnbestyckade missiler och kärnsprängningstester men ändå tillåta 2 år till att använda Nordkoreas arbetsbrigader.

Nu pratar vi om extremt låga löner så man slut ut välutbildade landsmän i arbetslöshet. Och därmed som Polens statsledning för ut skatteintäkter till utlandet. Det är ju som att binda ris åt sin egen rygg. Visst blir det vinst på kort sikt men för staten och dess befolkning blir det förlust i längre perspektiv.


Profit tänkandet går lite väl för långt och för snabbt, så det blir som en negativ rekyl. Helt otroligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar