torsdag 20 september 2018

OFFER ELLER MÄNNISKA SOM UTVECKLAS....

Då Donald Trump väljer nu att ekonomiskt utmana världen ekonomiskt och skapa en ny världsordning. Kan det vara roligt ett tag för republikanerna, men det håller inte i längden.

George W Bush blandande ihop familjens privata oljeintressen med amerikanska staten i Irak och Afghanistan. Det gjorde inte Barack Obama utan med skuggspelare George W Bush som fick Obama att genomföra beslut som skulle ta tillbaka irakiska oljan till Bushfamiljen. Men tyvärr blev det inte så. Och nu har man en ny republikansk president som gör samma sak som Bush gjorde men nu iblandad med Ryssland och kriminell maffia som hjälper med rysk kryddad politisk propaganda. Oligarkerna går kvar i gamla hjulspår sen Stalintiden och därefter kommer inte några miljövänliga produkter från Ryssland till verklighet. Sen lång tid tillbaka har USA varit ekonomiskt maktcentrum som satt världens politiska agenda. 


Om nu Donald Trump fortsätter skapa ekonomiska blockeringar för en rad olika länder, försämrar han bara förtroendet för USA som affärspartner. I och med att Kina kommer allt starkare fram ekonomiskt så ser Trump och hans kompisar som Bannon det som ett hot. Man ska komma ihåg om Kina bygger upp sin ekonomi baserat på lån är det ett korthus som kommer att rasa. Liksom för andra länder som bygger upp sin ekonomi på lån. Fiffel och korruption lönar sig inte i längden det är nu Ryssland ett levande bevis på.


Så antingen kan ni sitta kvar i gamla rutiner och sätt att tänka i offer rollen eller vad ni har gjort för misstag är en läxa att ni ska ändra kurs. Tänk nytt inse vi har en nytt liv framför oss och gör det bästa av det. Och jobba utifrån det. Och låt någon annan ta på sig ledarrollen som tar en i världen i den nya fasen som nu ligger för oss, med alla krav på miljöförbättringar och samhällsutvecklingar som nu kommer att krävas. Alla har vi olika roller att vara i olika faser på denna jord. Nu har USA varit i en fas nu  snart kommer att ligga bakom oss. Och om Kina vill ta på sig ledarrollen ska dom också inse dom måste matcha upp för att klara leda världen i den nya fasen in i en miljövänlig harmonisk demokratisk fas. Gör dom inte det sviker vi kommande generationer existens på jorden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar