torsdag 20 september 2018

OLIGARKERNAS ONDA CIRKEL...


Vladimir Putin har berättat att han levde i fattigt i ett rum med sina föräldrar och tyckte illa om den tidens ledning som styrde Ryssland. Visst med tiden har viss förbättring blivit verklighet men nu går Ryssland baklänges i verkligheten, med förfallna sjukhus, skolor, vägar om faller sönder, många delar av Ryssland har inga vägar,  ingen internet. Många har fått viss inkomst höjning på 1-2% på statliga löner men ökat den verkliga skatten med 15-20%, vilket har försatt 121 000 000 människor under fattigdomsgränsen, vilket några miljoner får under 1 år framåt bli hemlösa för att dom inte ha råd med bostad åt sin familj eller änkor/änkemän. 

Under Stalin förkom viss korruption och statsledare efter Stalin fram till år 1999, men det var betydligt mindre summor det var frågan om. Dom 10 rikaste är Vladimir Putin och hans kompisar som äger företagen som bygger och styr Ryssland, sen har 990 som nu också får del av statens kassa för att klara sina lyxliv och driva sina lyxprodukter varje månad.

Från korrumperade Stalin till dagens Putin går kvar i samma cirklar som Stalin gick. Och med det menar jag dom ser bara i 3D , ser inte det större bredare bilden. Man kan inte gå kvar aktivt i gamla cirkulerade ageranden utan måste vara produktiva med egna uppfinningar och vara beredd att jobba för att nå framgång. Gör man det och ser till att göra riktiga hållbara produkter så återkommer kunder och ger en gott rykte. Det gör inte oligarkerna, dom är extrem duktiga att måla ansikten med ytlig yta utan djup. Och då lyckas man inte med få fram bra produkter. 

Om man ser objektivt på deras ageranden vad dom försöker få in länder in i samma destruktiva beteenden, vilket gör att Ryssland nu med sin nuvarande ledning går kvar i samma cirkel, men i snabbare destruktiva cirkel än Stalin men sin ledning gjorde. Därav flygplan kraschar, vägar faller sönder, byggnader förfaller, börsnoterade bolag tar inte sina miljöansvar vilket försämrar stora delar av Rysslands natur och boendemiljö för dom som verkligen bor heltid i Ryssland och det gör inte elitoligarkerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar