fredag 28 september 2018

PYHÄJOKI KÄRNKRAFTSVERK...


Tydligen har Feminova fått tillstånd att bygga kontor på området där kärnkrafts verket ska ligga. Alltså ytligare ett kärnkrafts verk ska byggas då strålningen från Fukushima ökar och påverkar Japan, Nordkorea, Sydkorea, Kina och östra Ryssland. 

Sen då nu vi fått faktabelagt att havsnivån ska stiga 1-2 meter, då undra man hur påverkar det området man ska bygga Pyhäjoki kärnkrafts verk. Tycker ledningen och president Saul Niniistö Finland inte tänker förutseende med finska skattebetalares pengar. Kärnkraftenergi är dyrare än miljövänlig energiproduktion och som i Sotkamo urangruva efterlämnar sig radioaktivt avfall som spridit sig till över 100 kvadratkilometers yta. Och i Talivivaara urangruva har också det spridit sig till 100 kvadratkilometers yta. På grund av att det blev sättningar i avfallsdammarnas botten som gjorde det läckte ut till bäckar, älvar och sjöar från uranavfallsdammarna. Sen har vi idag inte möjlighet och förmåga att hantera avfallet från världens urangruvor. 


Sen har vi inte heller kommit på hur vi ska hantera resterna från dom gamla kärnvapenbomber och missiler. Då är det mest logiska och förebyggande för kommande generationer att se till att dom inte får mer problem som arv att hantera som vuxna. Vi nu vuxna generationen måste komma på ett säkert sätt att förvara det urbrända kärnbränslet från kärnkrafts verk liksom kärnvapen. Vi vet att för Japan ökar utsläppet från Fukushima med varje jordbävning över 5,0 på magnituden. Och Japan har frekventa jordbävningar som ligger runt 4,0 och uppåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar