fredag 7 september 2018

OLIGARKERNAS AVTRYCK...


Ibland är det bra med egen tid med praktiska göromål för höst och vinter, man får som perspektiv på saker och ting. Insåg en sak med oligarkerna, dom är fast i enträget 3-D syn på livet och skapat sitt eget fängelse för sig själva och sina barn och barnbarn.




Ryska politiker som får enorma pengar som ska gå till vägar men går till oligarkers privata liv och kostnader för extrema lyxprodukter.


Oligarkerna som nu äger oljan i Syrien mot att hjälpa Bashar och Asma al-Assad sitta kvar i makten, urskiljnings löst bombar oppositionens områden med sunniter och andra syriska inom syriska oppositionens befolkning.


Dom 10 rikaste i Ryssland gör är att lämna sitt avtryck i Syrien likväl i Ryssland för sina efterkommande generationer inom familj och släkt. Allt för det blinda begäret efter rikedom och makt. Dom tog nåt dom inte hade rätt till utan minsta ansträngning, utan att känslan av stolthet av vad man åstadkommit efter 5-10 års arbete. Njuta av segerns sötma att nått ett steg mot målet och känna tacksamhet att ens intelligens, visdom , ansträngningar gett segerns sötma, vilket blir desto godare av vetskapen jag gjort detta själv.


Ryska kyrkan har också fastnat i samma anda som oligarkerna och ser till att ledningen reser och semestrar flott. Då präster i ryska kyrkan känner sig otillräckliga att inte kunna hjälpa Rysslands fattiga och hemlösa och eftersom ledningen inte tillför prästerna ekonomiska resurser att hjälpa Rysslands nödställda. Så slutar dom istället för att vara kvar i ett känslomässigt fängelse.


Återigen är det barn som dödas och föräldrar har inga möjligheter att skydda dom mot al-Assads kemiska vapen och Putins bomber. Barn som otroligt nog lyckas överleva men förlorat sina föräldrar i al-Assads/Putins bombräder med Iran på släptåg.

Och som i denna mannens fall och Skripal som kände till om ryska maffian som nu sitter i Rysslands ledning och får nu ett fastare grepp om politikerna och deras beslut för Ryssland infrastruktur, miljö, hälsa, utbildning, vilddjursfauna bland annat. Att få politikerna i ryska Duman beroende av kokain och heroin för att skapa marionetter utan hjärna. Att RURALS ägare puttar ut en österrikisk medborgare som jobbat som koncernchef genom ett fönster i centrala Moskva, några kilometer från Kreml är helt vansinnigt. Vilket fick några utländska investerare att lämna snabbt Moskva med snabbt beslut här är för riskfyllt för utländska investerare att existera. Nu har över 200 miljarder USA DOLLAR lämnat Rysslands kapitalmarknad, på goda grunder.

Både i Litvenkos och Skripals fall lämnade den radioaktiva substansen radioaktiva spår på plan, flygplats i Ryssland och i Storbritannien, hotell, hotelltoalett med mera.


 Man inser att korruptionen har frätt bort deras förmåga till empati, förlorat förmåga till respekt för andra människors liv och hälsa, inte veta vad som är rätt och fel alltså en moralisk kompass och förlorat förmåga om insikten att för att få respekt måste man också ge respekt. Det har oligarkerna generation 1 och 2 förlorat och det kommer inte oligark generation 3 att ha. Och det är endast dom själva som kan komma ur detta helvetes fängelse som skapat åt sig själva och sina barn och barnbarn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar