söndag 30 september 2018

PYHÄJOKI KÄRNKRAFTSVERK I FINLAND...

Det är tragiskt att se naturkatastrofen med monsunregn och jordbävning i Indonesien och alla dom människor som omkommit där.🙏🌹

Men sen så får Japan också sin dos av jordbävningar på 5,0 på magnituden och översvämningar. Jordbävningar har dom nu alltmer. Och då går mina tankar till Fukushima, hur mycket mer jordbävningar klarar kärnstavarna som nu hänger för öppenridå i kärnkraftsreaktorn innan dom lossnar från sina fästen.


Den mörka linjen i havet söder om Japan som syns som bergsryggar är där norra jordplattan möter södra jordplattan, denna förkastningslinje följer kusten upp vid Kuril öarna och mot ryska Kamtjacka halvön. Så 4.0 på magnituden känns i Japans byggnader som kraftiga vibrationer även för kärnkrafts verk i Japan.


Och då går mina tankar hur finska presidenten Saul Niniistö, president Vladimir Putin och ryska Rosatom tänker att dom ska fortsätta med att bygga ett till kärnkrafts verk i Pyhäjoki nära Västerbotten. Då Västerbotten får fler japaner som flyttar till säker kärnkraftsfri ZON. Såklart att större delen av vi som bor här uppe är emot kärnkraft för vi kämpar med gruvornas avfall och håller på att få ordning att få bättre miljö trotts gruvdrift i Norrland.

Så jag har bara en sak att säga om detta bygge av kärnkrafts verket i Pyhäjoki Finland...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar