tisdag 25 september 2018

TRUMP OM OPEC...

Då det gäller olja och bensinpriserna så tänker Donald på folket ur folkets perspektiv. Men en del av hans medarbetare är inom olja, gas och kol industrin, man undrar hur dom reagerar då han står inför världen och säger att OPEC länderna ska sänka priserna för sina produkter så vanligt folk har råd att tanka sina bilar.

En god tanke av Trump, men det är så att OPEC bestämmer till viss del oljepriset men också hur stora vinster bolagen ska ha, löner till anställda, skatter och försäkringar att räkna in. Och att dom skulle sänka priserna på bensin och gas innebär lägre vinster.  Men sen är det upp till varje land hur man sätter skatter på dessa produkter som kan i slutändan öka kostnaden för folket. Så jag såg det hela som Trumps tal till amerikanska folket också.

Nu med dagens teknikutveckling så börjar man köra mer biogasfordon vilket är billigare än bensin och diesel. Men billigast är ändå elektriska fordonen ändå. Så vi börjar bli mindre beroende av OPEC länderna, vilket är en fördel ur folkets synvinkel men ur OPEC medlemmars synvinkel dåligt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar