onsdag 18 september 2019

FLYTTSKATTEN...

Regeringen pratar om att man vill ha en mer flexibel arbetsmarknad och människor mer flexibel. Då innebär det också att skapa dom förutsättningar för det.

Har man en bostad som man äger och till exempel vill flytta på grund av jobb, ålderdom eller förverkliga drömmen om sitt drömboende. Men en flyttskatt på 22% innebär att det blir mindre pengar till dubbel bokostnad vilket innebär för den som bor i bostadsrätt att man har mindre möjlighet att täcka dubbel bokostnad  1-2 månader som det innebär att flytta för jobb och installation av ny bostad.

Flyttar man på grund av ålderdom, så börjar man också tänka på livets slut och man vill lägga undan pengar för begravning för att inte belasta arvtagarna med det sen. Och även här är det frågan om dubbel bokostnad, för en del är det frågan om att handikappanpassa bostaden till nya kommande livsomständigheter.

Så att sänka flyttskatten från 22% till 15 % innebär lite mer i plånboken för alla parter, men man betalar ändå skatt in till  svenska staten. Och inte bestraffas för att man äger sin bostad och i en ny fas i livet vill byta bostad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar