måndag 2 september 2019

ITALIEN & SALVINI...

Det var ett intressant reportage team från Frankrike som kollade upp Salvini Italiens extremhöger. Det var intressant han sa att han var företagarnas vän och ville värna dom italienska företagen. Ett företag med välkänt märke hade svårt att få personal eftersom man från statens sida importerat olivolja med palmolja och den var billigare än deras.

Precis som i Sverige. Billigare halvfabrikat produkter från svenskproducerat i stora bolag innehåller tyvärr palmolja, som är giftigt. Därför har jag köpt lite dyrare olivolja utan palmolja och äkta svenskproducerad rapsolja utan palmolja. 

Men åter till Salvini, nu har matproducenter förhoppningen att Salvinis parti kan få 90% av befolkningen att köpa dom nationella matprodukterna istället för det billiga importerade som innehåller giftig palmolja. 

Salvini var lite sur att han inte kunde kompensera skattesänkningarna med högre skatt på Italiens nationella företag, utan fick hålla sig till 15-20% och inkomstskatten skulle hamna på 20-25%. Han ville inte dom italienska företag kompetensen skulle försvinna utomlands. Men exporttullar och importtullar skulle införas.

Om företag får minskad intäkter minskar ju också lusten att vara kvar i Italien. Med tanke att alla företag med internationella kontakter tänker ju större effektivare med intäkter och större profit. Men i den framtid som väntar är det småföretagande och närproducerat som kommer att skapa fler småföretag. Då blir höga tullar en belastning om man har utländska kundkontakter.

Men som ett land som Italien blir intressant att följa eftersom extremhögern där nu får sätta sitt ekonomiska avtryck, det kan bli en varningsklocka eller med ekonomiskt ny tänk i globalstruktur för affärssektorn. Det får tiden utvisa. Han har kopierat mycket av Hitlers ekonomiska agenda, så...

Men lever han inte upp till dom nya väljarnas förväntningar blir domen skoningslös. Det är ju frågan om några miljoner väljare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar