onsdag 18 september 2019

STARTA EGET...

Åter igen pratar svenska regeringen om att dom vill uppmuntra dom arbetslösa till att vidare utbilda sig, sen att folk som jobbar tar ledigt ut vidare utbildar sig och under tiden så tar arbetslös och vikarierar för dom. 

Att dom som arbetar vidare utbildar sig och låter arbetslös vikariera är bra. Men återigen har även denna regering hakat upp sig i gamla hjulspår med att säga bra om arbetslösa startar egna företag. Men sen kommer verkligheten i den ekonomiska aspekten bli faktum. Som nystartat företag får man om man är fackansluten 150 000 kronor i startbidrag som ska räcka för ägaren till 12 månaders uppehälle och en start kapital till företaget. Om du inte är fackansluten får du 50 000 kronor i startbidrag som ska räcka till 12 månaders uppehälle och kapital till företaget.

Jag håller med gamla Volvo chefen Pehr G Gyllenhammar att startbidraget oavsett om du är fackansluten eller inte ska ligga på 280 000 kronor. Då har man 230 000 kronor till uppehälle för mat, bokostnad, bil och övrigt, men 50 000 kronor till kapital för företaget. Detta gäller även uppfinnare som starta egna produktionsbolag. Då kan man fokusera på jobbet och slippa oron för den privata ekonomin att gå ihop första året. För efter 12 månader får man ju plus av intäkterna och sen kan erhålla en lön man kan leva på.

Och detta borde dagens politiker oavsett vilket parti man är i svenska parlamentet gälla som standard. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar