måndag 9 september 2019

USAS MILITÄR I AFGHANISTAN...

USAS militär har varit i Afghanistan 18 år. Det var för att bekämpa terrorister. Men har också 2 mineralgruvor som George W Bush skrev på amerikanska staten, som endast amerikansk militär jobba i och med. Och vaktar beväpnat gruvorna.

Det finns flera olika terrorgrupper som har kokainodlingar i större delen av Afghanistans odlingsbara mark. Och det finns köpare, men också betalar dom som plockar och tillverkar drogerna med droger. Vinsterna är betydligt större på försäljningen till utlandsköpare som nu talibanerna har kontakter med. Förutom pengar så får dom tillgång till högkvalificerad militärvapen. Vilket också amerikanska och  NATO militär kan bekräfta rysk militärvapen.

Bashar al-Assad utnyttjar delar av terrorgrupperna för att få dom att spela ut sig mot varandra men också dra in oppositionens befolkningen i en dödlig lek. Men den folkgrupp al-Assad har stöd av är 10% av Syriens befolkning. Som dom nu har Ryssland till hjälp att begå krigsbrott i massmord. Det finns folk i terrorgrupperna som också ser miljöförändringarna och inser deras terror i Syrien och Mellanöstern håller på att föra Mellanöstern till en gigantisk miljökatastrof.

Att med gemensamma krafter vilket innebär att NATO, men även andra länder som redan har sina trupper i Afghanistan och Irak, med Ryssland och Kina i gemensam militär insatts mot terrorgrupperna. Då det gäller Afghanistan och talibanerna så måste dom helt enkelt med deras nuvarande ideologier, går inte hem hos den afghanska befolkningen. Dom sitter för mycket fast i det förflutna och inte följer med afghanska ungdomarnas vision för den afghanska framtiden som inte låser fast dom i gamla dogmer. Då kan dom attrahera väljare som får Afghanistan ekonomiskt, produktiv och intellektuell utveckling.

Sen att få alla inblandade länders trupper på samma bana och inte få dom som förråder planen till talibanerna, gör att vissa blir inte med. Sen om USA ska vara med då är frågan kan amerikanska försvarsdepartementet hålla stramare tyglar på Donald Trump. För hans Twitterfingrar dansar väl mycket på tangenterna och mellan varven avslöjar militär information, som varit klassificerad hemlig. Det gör hela arbetet med att bekämpa terrorgrupperna svårare, om han får tillgång till mer tekniskdetaljer på bekämpningsoperationerna. För terrorgrupperna fast i sina gamla dogmer håller också på att försvåra rejäla miljöförbättringar i och med att fokusering ligger på världens länder att motverka terrorattacker i sina länder.

Under 2019 har 16 amerikanska soldater dött i talibanattacker och flera andra länders soldater, så det är en viktigt att Donald Trump bli mer fokuserad och mindre egotrippad och helt fokuserad på vad som gynnar afghanska befolkningen och får talibanerna att byta ideologi. Då först kan riktig terrorgruppsbekämpning lyckas i Mellanöstern. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar