fredag 1 juli 2016

ISRAEL & PALESTINA KONFLIKTEN DÖDLIGA VÄNDNING...

Att nu palestinska attentatsmän anfaller israeliska befolkning höjer inte direkt deras status eller får dom att verka för nån fredsprocess.

Jag hoppas verkligen den palestinska ledningen fördömer å det kraftigaste såna här attacker på civila som nu börjat ske. Att gå in och döda barn och obeväpnade civila är mer DAESH stil. 

Det är bra att nu EU, FN, Ryssland och Usa har nu verkligen satt ner foten. Och att dom ska sluta bygga illegala bosättningar på palestinsk mark och hindra palestinsk utveckling. För avtalet var att det skulle bli 2 statslösning. Har man före denna mycket långdragna konflikt började delat på dom heliga platserna så kan man göra det idag också. Befolkningen tycker väl det mer än vissa i ländernas ledning.

Nu har denna snart över 70 år konflikt  kostat så många onödiga människoliv, nu måste det få ett slut. Det räcker med Afghanistan, Jemen, Irak, Syrien och Turkiet som krigszoner och Ukraina här uppöver. Hos politiska ledare vinns inga pluspoäng men mer om dom kraftigt strävar efter att få slut på krig och ytligare skapande av kärnvapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar