söndag 17 juli 2016

TURKISKA MILITÄREN & ERDOGAN...

Att turkiska militären gjorde ett kuppförsök mot Erdogan förstår jag.

Dom satte ord på vad en stor del av befolkningen tänker men inte vågar säga högt. Att dom inte vill islamska tron ska blandas in i politiken utan vara separat. Men Erdogan har som islamist fört in sin religion och sitt egenintresse i sin politiska agenda.

Sen är ju tyvärr inte militären ett bra alternativ till Erdogan för med dom heller bli Turkiet inte ett demokratiskt land. Sen att han avsätter och fängslar så gott som alla domare i landet som han anser inte tycker och tänker som han och hans parti. Så varför ska han då ha domare och domstolar då han kör över ett neutralt rättsväsende och ger domare order om vilken dom som ska fastställas, det är ju turkiska befolkningen skattepengar till ingen nytta. Dom pengarna kan han använda till bättre saker än att muta ytligare människor som ska följa han minsta önskan.

Att Turkiet kommer att bli en mycket farlig och aggressiv diktatur liknande Nordkorea det är nog fullständigt klart för alla demokratiska länder som har affärer med Turkiet och Erdogan. Och slagträet mot att få sin vilja igenom blir den flygplats Usa använder i kriget mot DAESH och mot EU flyktingarna och mot Ryssland dom tilltänkta gasledningar. Och man ska också notera att Turkiet är NATOS 2:a största NATO medlem alltså största armen efter USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar